Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 24.06.2020 - MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER

Mszyce na pograniczu progu zagrożenia, silne infekcję alternariozy na korzeniowych.

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 24.06.2020 - CEBULA Z SIEWU, CEBULA Z DYMKI, CEBULA DYMKA

Wciornastki, mączniak, stemphylium i szara pleśń zagrazaja uprawie cebuli.

WIĘCEJ INFORMACJI

Ochrona kapustnych na starcie - 03.06.2020

W jaki sposób prowadzić swoją ochronę przez pierwsze tygodnie od posadzenia rozsady warzyw kapustnych? Większość producentów wybiera technologię VERIMARK i zapomina o ochronie przed szkodnikami w okresie pierwszych 5-7 tygodni od posadzenia, inni preferują starą szkołę i stosują 1-2 zabiegi insektycydowe co tydzień. Technologia tradycyjna staje się coraz trudniejsza, wypadają kolejne substancje czynne wiec VERIMARK 200 SC zyskuje na znaczeniu.

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 14.05.2020 - PAPRYKA TUNELOWA

Rośliny zostały już posadzone. Produkcja w tradycyjnych tunelach jest prowadzona w monokulturze, a stanowiska często „zmęczone fuzariozami” wymagają odkażania Basamidem który jest zabiegiem drogim i wyniszczającym życie biologiczne. W  celu zaszczepienia gleby przyjaznymi mikroorganizmami i uruchomienia życia biologicznego należy zastosować doglebowo Biogen Rewital w dawce 1-2 l/ha. Można go również aplikować podczas wzrostu roślin poprzez systemy do fertygacji.

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 14.05.2020 - KAPUSTA, KALAFIOR, BROKUŁ

W obecnym czasie największym zagrożeniem w uprawie warzyw kapustnych jest I pokolenie śmietki kapuścianej (Delia brassicae).

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 14.05.2020 - CEBULA

W obecnym czasie w uprawach cebuli ozimej oraz cebuli z dymki, największym zagrożeniem jest Stemphylium vesicarium.

WIĘCEJ INFORMACJI

Ta strona korzysta z ciasteczek (cookies) więcej informacji

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny informacji, za wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies, które niezbędne są do rozpoznawania użytkowników, zapamiętywania ustawień, przetrzymywania parametrów sesji, lepszego dopasowania Serwisu do użytkowników. Jeśli zapoznałeś się z tą informacją kliknij ZAMKNIJ

Zamknij