Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 18.08.2020 - Analiza fitosanitarna w uprawie warzyw, zalecenia na kolejne dni

Nadal istnieje realne zagrożenie ze strony chorób w uprawach warzyw kapustnych, korzeniowych i cebulowych. W całym kraju plantacje cebuli pomimo ochrony „giną w oczach”.

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 04.08.2020 - Lokalnie masowy wylot II pokolenia rolnicy zbożówki

Na podstawie odczytów z pułapek feromonowych w centralnej części kraju, w okresie 22-30 lipca zaobserwowano masowy wylot II pokolenia motyli rolnicy zbożówki
(Agrotis segetum).

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 20.07.2020 - Choroby warzyw kapustnych i korzeniowych

Uprawy warzywne w ostatnim okresie są narażone na choroby grzybowe!!!!

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 20.07.2020 - Cebula - ochrona fungicydowa

Ochrona fungicydowa cebuli - jak się zabezpieczyć?

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 12.07.2020 - Warzywa kapustne – duże i ciągle narastające zagrożenie ze strony szkodników

W ostatnim czasie obserwujemy wysokie zagrożenie ze strony większości gatunków szkodników w uprawach warzyw kapustnych.

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 24.06.2020 - CEBULA Z SIEWU, CEBULA Z DYMKI, CEBULA DYMKA

Wciornastki, mączniak, stemphylium i szara pleśń zagrazaja uprawie cebuli.

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 24.06.2020 - MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER

Mszyce na pograniczu progu zagrożenia, silne infekcję alternariozy na korzeniowych.

WIĘCEJ INFORMACJI

Komunikat warzywniczy PROCAM z dnia 24.06.2020 - KAPUSTA GŁOWIASTA, KALAFIOR, BROKUŁ

Rośnie presja mączlika warzywnego, pojawiają się pierwsze gąsienice tantnisia, wzrasta zagrożenie alternariozą w uprawach kapustnych.

WIĘCEJ INFORMACJI

Ta strona korzysta z ciasteczek (cookies) więcej informacji

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny informacji, za wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies, które niezbędne są do rozpoznawania użytkowników, zapamiętywania ustawień, przetrzymywania parametrów sesji, lepszego dopasowania Serwisu do użytkowników. Jeśli zapoznałeś się z tą informacją kliknij ZAMKNIJ

Zamknij