Płynny roztwór zawierający kwasy huminowe i fulwowe ekstrahowane z Leonardytów. Te naturalne składniki wystęują w rozkładającej się materii organicznej i są aktywnym
składnikiem próchnicy.
Humistar
Główne korzyści
- Wzrost pojemności kompleksu sorpcyjnego (CEC) powoduje lepsze pobieranie makroskładników i odblokowanie mikroelementów (Fe, Mn, Cu, Zn)
- Większa pojemność wodna gleby
- Poprawa rozwoju systemu korzeniowego i lepszy wzrost młodych roślin
- Redukcja stresu osmotycznego (susza, zimno, etc.)
- Poprawa, jakości i wielkości plonu
Skład
- Kwasy humusowe – 166 g/l (15,0% w/w)
- Kwasu huminowe – 133 g/l (12,0% w/w)
- Kwasy fulwowe – 33 g/l (3,0 % w/w)
Właściwości fizyko-chemiczne
- Postać: płyn
- Kolor: czarny
- Gęstość: 1,1 g/cc
- pH: 13
Aplikacja
WARZYWA | Produkcja rozsady |
Podlanie 3% roztworem tuż po wprowadzeniu nasion do multiplatów |
Produkcja polowa |
Warzywa uprawiane z rozsady: Warzywa uprawiane z siewu: |
|
SADY |
Truskawki |
|
Drzewa owocowe i krzewy |
|